Muziektheatervoorstelling '...Wat jij niet ziet'

In de voorstelling ‘…Wat jij niet ziet’ zien we vier meiden. Ze staan op een schoolplein en ze wachten. Ze vonden in hun schooltas een briefje met daarop: ‘Klaar voor de strijd? Drie uur bij het duikelrek.’ De meiden verdenken de jongens van deze uitdaging, ze spelen wel vaker jongens tegen de meisjes. Het is bijna drie uur en ze zijn er klaar voor. Ze zijn zenuwachtig want als zij als vier meiden de jongens weten te verslaan, zijn ze de helden van de school. 
 
De meiden wachten. Zouden de jongens nog wel komen? Of zou het briefje toch van iemand anders zijn? Wat als deze strijd geen jongens tegen de meiden spel is, maar een échte strijd? Misschien is deze strijd wel hun kans om eindelijk écht iets te betekenen voor de wereld. 
 
Als het briefje van iemand anders is, kunnen ze nog grotere helden worden. Niet de helden van de school, maar de helden van het hele land. Maar wie is dan de grootste held van het verhaal? Wat doet een held precies?  En hoe kun je er zo snel mogelijk eentje worden? …Wat jij niet ziet is een muzikale en filosofische voorstelling over heldendom, vriendschap en iets willen betekenen voor de wereld.
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Basisonderwijs: groep 5 t/m 8
Medewerkers: Jolieke Bak, Evelien Kanters, Bregt van Deursen, Marloes Jobse en Luuk van Rosmalen (muzikant)
Thema: helden, activisme, groepsgedragingen, feminisme 
Speelperiode: hele seizoen
Max. aantal bezoekers: 150 (?)
Duur voorstelling: 45 minuten (inclusief nagesprek) / 35 minuten exclusief nagesprek
Speelvlak b x d x h: 5 x 5 x 5 m.
Speelplek: gymzaal, theaterzaaltje, kantine aula 
Verduistering: niet nodig
Voorzieningen: 1 schone stroomgroep
Opbouwtijd: 30 minuten 
Afbreektijd: 30 minuten