A New Brain

A New Brain is de derde musicalproductie van Stichting T.O.P. Een groep van achttien spelers en zeven muzikanten vertelt het verhaal van Gordon, die door een defect in zijn brein van koortsdroom naar koortsdroom strompelt. 

A New Brain is een musical van William Finn (Falsetto’s) en James Lapine (Into the Woods). Het wordt geregisseerd door Stan Geurts, de liveband staat onder leiding van Hanke Scheffer. De cast bestaat uit achttien getalenteerde spelers uit Gelderland.

De musical is van 22 t/m 30 september te zien in Theater de Leeuw. Kaartjes zijn hier verkrijgbaar.

Muziek en tekst: William Finn
Verhaal: James Lapine
Vertaling: Florus van Rooijen
Regie: Stan Geurts
Muzikale leiding: Marco Hoving
Bandleider: Hanke Scheffer
Producent: Elke Makowski
Productieleider: Frits Tutuarima
Met dank aan: De Vloer – school voor podiumkunsten, Kunstgalerie Nick Twaalfhoven

A NEW BRAIN is presented by arrangement with Concord Theatricals and ALMO.

“A New Brain” is een musical die het verhaal volgt van Gordon Schwinn, een worstelende liedjesschrijver die werkt aan een kinderprogramma. Wanneer hij flauwvalt en gediagnosticeerd wordt met een levensbedreigende hersenaandoening, moet zij heroverwegen wat belangrijk is in het leven. Gedurende het verhaal heeft Gordon interacties met zijn familie, vriendje en ziekenhuispersoneel, waarbij hij nieuwe inzichten verkrijgt. Geconfronteerd met de angst om zijn vermogen om muziek te schrijven te verliezen, reflecteert hij op zijn leven en dromen. 

“A New Brain” is een meeslepend verhaal over veerkracht, relaties en de kracht van muziek.