Onderwijs

Stichting T.O.P. wil kinderen op jonge leeftijd al in aanraking brengen met podiumkunsten. Dit doen zij door het organiseren van workshops en projecten op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Ook maken ze voorstellingen specifiek voor scholen.

Voorstellingen

Het Magische Doek

Het Magische Doek is een dansvoorstelling gemaakt voor leerlingen van groep 3, 4 en 5 van het basisonderwijs, wordt gedanst door twee dansers en bestaat uit drie delen: kijken, praten en doen. De totale lengte van een voorstelling en workshop is samen 60 minuten. Er kan tevens een 3-lessen pakket afgenomen worden in overleg.

“Op een dag, midden in de stad op het plein vinden Romy en Marc, twee dikke vrienden, een mysterieus doek. Het glimmende doek heeft gaten en het lijkt wel vloeibaar als toverstof. Marc durft het niet zo goed aan te raken, want wie weet wat er dan gebeurt… En dan pakt Romy het nieuwsgierig op en laat het over haar hoofd glijden…’

Het Magische Doek is een spannende ontdekkingsreis over vriendschap en zelfvertrouwen. De dansers ontdekken, door middel van een mysterieus doek, zichzelf en elkaar. Op een speelse manier worden de kinderen meegenomen naar herkenbare situaties uit het leven.

 

...Wat jij niet ziet

In de voorstelling ‘…Wat jij niet ziet’ zien we vier meiden. Ze staan op een schoolplein en ze wachten. Ze vonden in hun schooltas een briefje met daarop: ‘Klaar voor de strijd? Drie uur bij het duikelrek.’ De meiden verdenken de jongens van deze uitdaging, ze spelen wel vaker jongens tegen de meisjes. Het is bijna drie uur en ze zijn er klaar voor. Ze zijn zenuwachtig want als zij als vier meiden de jongens weten te verslaan, zijn ze de helden van de school.  De meiden wachten. Zouden de jongens nog wel komen? Of zou het briefje toch van iemand anders zijn? Wat als deze strijd geen jongens tegen de meiden spel is, maar een échte strijd? Misschien is deze strijd wel hun kans om eindelijk écht iets te betekenen voor de wereld.  Als het briefje van iemand anders is, kunnen ze nog grotere helden worden. Niet de helden van de school, maar de helden van het hele land. Maar wie is dan de grootste held van het verhaal? Wat doet een held precies?  En hoe kun je er zo snel mogelijk eentje worden? …Wat jij niet ziet is een muzikale en filosofische voorstelling over heldendom, vriendschap en iets willen betekenen voor de wereld.