Wat we doen

Stichting Talent Ontwikkel Plaats – Arnhem wil de podiumkunsten bereikbaar maken voor iedereen. Van beginnend tot semi-professioneel, T.O.P. geeft iedereen een kans om zijn talent verder te ontwikkelen. Dit doen wij door middel van educatieprojecten (workshops en voorstellingen), de TOPklassen, theaterproducties en sociaal artistiek wijktheater.

Missie

In de TOPklassen: het ontwikkelen van jong talent en begeleiden in het proces naar verdere opleiding in de podiumkunsten.
In de theaterproducties: het doorontwikkelen van jong en ouder talent dmv het produceren van kwalitatieve voorstellingen.
In het onderwijs: het laagdrempelig kennismaken met dans, musical en theater door zelf te doen of te kijken naar educatieve voorstellingen.
In het wijktheater: het produceren en uitvoeren van relevante en herkenbare theatervoorstellingen mét, dóór en vóór mensen uit maatschappelijke groeperingen die niet vanzelfsprekend met theater in aanraking komen. Op participatieve basis, met professionele ondersteuning, willen wij theater maken dat mensen een stem geeft, lokaal talent ontwikkelt en  gemeenschappen versterkt.

Pijlers

Talentontwikkeling

In onze TOPklassen hebben kinderen en jongeren de kans om hun talent te verbreden en te kijken of een kunstvakopleiding wellicht iets voor hen is.
In onze theaterproducties krijgen talenten van alle leeftijden de mogelijkheid om, onder leiding van een professioneel team, ervaring op te doen in een grote musicalproductie.

Onderwijs

Stichting T.O.P. wil kinderen op jonge leeftijd al in aanraking brengen met podiumkunsten. Dit doen wij door het organiseren van workshops en projecten op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Ook maken voorstellingen specifiek voor het onderwijs.

Screenshot 2022-02-06 at 09.18.49

Participatie

Stichting T.O.P. maakt de podiumkunsten bereikbaar voor iedereen en wil mensen de kans geven om hun verhaal te vertellen, met theater als middel. Met het Wijktheater reizen we door Arnhem en geven we verschillende wijken en doelgroepen de kans om hun visie en verhaal te delen.