Parade

In 2025 brengt Stichting T.O.P-Arnhem de musical ‘PARADE’ naar Arnhem. Een groep van dertig spelers zal, onder leiding van een tien-koppig orkest, deze krachtige musical vier keer opvoeren. Op deze pagina lees je alles over onze productie, het verhaal en de audities.

In een oogopslag:

Repetities: woensdagen van 19.30 tot 22.00
Locatie: Arnhem
Voorstellingen: 11 t/m 13 april
Team: Stan Geurts, Hanke Scheffer en Rick van den Belt
Deelnemersbijdrage: €360

Het verhaal

Parade speelt zich af in 1913, een tijd van religieuze intolerantie, politieke onrechtvaardigheid en strenge rassenscheiding. Leo Frank, een Joodse man die van Brooklyn naar het conservatieve Georgia is verhuisd, wordt beschuldigd van de moord op de dertienjarige Mary. Zijn lot lijkt al snel te zijn bezegeld door valse getuigenissen, op sensatiebeluste media en de inwoners die een schuldige willen zien hangen. Zijn enige hoop is gevestigd op de gouverneur van Georgia en zijn vrouw, die de kracht en liefde vindt om voor hem te vechten.

Parade is een musical met prachtige muziek en een hartverscheurend verhaal over het gevaar van vooroordelen en wantrouwen. 

Bekijk hier de trailer van de recente Broadway-productie:

Luister hier naar het album op Spotify:

De audities

Voor deze productie zijn we op zoek naar dertig getalenteerde amateur- of semiprofessionele spelers. Op woensdagavond 29 mei en zaterdag 1 juni worden er audities gehouden om de cast samen te stellen. De audities zullen worden gehouden in onze studio aan de Kortestraat, in het centrum van Arnhem. Op 29 mei zijn voornamelijk de audities voor de rollen Leo en Lucille Frank. Op 1 juni zijn alle overige rollen aan de beurt. Bij je inschrijving kan je aangeven op welke dag je beschikbaar bent. Ben je beide dagen niet beschikbaar, maar wil je toch auditeren? Laat dit dan weten bij je inschrijving. Dan nemen wij contact met je op over alternatieve auditie-mogelijkheden, zoals via video.

Nadat je je hebt ingeschreven voor de audities, ontvang je van ons het materiaal dat je kan voorbereiden. Later krijg je de exacte tijd van je auditie te horen. We streven ernaar om uiterlijk één week na de audities de uitslag te geven.

De rollen

Parade is een musical met een ‘ensemble-cast’, wat betekent dat het een voorstelling is met veel verschillende rollen. Voor deze productie zoeken we dertig spelers, die een scala aan personages kunnen spelen. Kijk op deze pagina voor een volledig overzicht van alle rollen in onze versie van de productie.

Data

Vanaf 28 augustus 2024 zal Parade wekelijks repeteren op woensdag van 19.30 tot 22.00. We repeteren niet tijdens schoolvakanties. Hierin volgen we de vakantieplanning van Gemeente Arnhem. De repetities vinden plaats in Arnhem. 

De voorstelling zal van 11 t/m 13 april 2025 te zien zijn in het Posttheater in Arnhem. Op 9 en 10 april zullen er in de avond generale repetities plaatsvinden. Beschikbaarheid tijdens deze dagen is vereist.

Overige informatie

Voor het meedoen aan deze productie vragen wij een deelnemersbijdrage van €360. Deze kun je verspreid per maand of in één keer betalen.

De productie staat onder leiding van Stan Geurts (regie), Hanke Scheffer (muzikaal leider) en Rick van den Belt (vocal coaching).

Inschrijven voor de audities kan tot 6 mei.

Heb je nog vragen? Stuur dan je mail naar info@talentontwikkelplaats-arnhem.nl.